Luo uusi tehtävä
Henkilöstövuokrauspalvelua sovelluksella, L&T:n työvuoroja tarjolla

Uusi ura sovelluksen kautta?

Startup-yritys Treamer auttaa L&T:tä löytämään tekijöitä haastaviinkin paikkoihin

Hyvien työntekijöiden löytäminen on ”kestohaaste” monella toimialla. HR-konsultti Lotta Palonen L&T:ltä vahvistaa, että hyviä, luotettavia työntekijöitä saa välillä etsiä kissojen ja koirien kanssa – eikä sekään tunnu auttavan. Esimerkiksi sairausloman tai vuosiloman tuuraajia on tuskallisen vaikea löytää. 

”Meillä tämä ongelma tuntuu päivittäin ja vahvana”, hän myöntää. ”Työntekijöistä on jatkuvasti huutava pula.”

L&T:n siivouksen palveluesimies Pasi Pohjasniemi pyörittää Uusimaan yksikköä ja näkee ongelmat päivittäin kentällä. Hänen mukaansa osa uusista työntekijöistä ei osaa tai halua tehdä hommiaan – ja osa ei vaivaudu paikalle lainkaan.   

”Tuntuu, että vuokratyöfirmojen kautta ei aina saada hirveän paljon sellaisia duunareita, joille työ maistuisi”, Pohjasniemi toteaa ja lisää, että siivoaminen ei alana ole niin houkutteleva, että työhön sännättäisiin silmät loistaen.

Rakenna oma urapolku

Oman rekrytointinsa ohessa L&T on tehnyt – ja tekee edelleen – yhteistyötä kaikkien isojen vuokratyöyritysten kanssa, jotta saa väkeä työmaille. Viime vuosina L&T:lle yhä merkittävämmäksi ”resurssipartneriksi” on noussut Treamer, joka yhdistää työt ja tekijät innovatiivisella tavalla. 

Kuvassa Treamer-sovelluksen avointen työvuorojen näkymä

Treamer on henkilöstöpalvelusovellus, joka yhdistää suorittavan työn tekijät ja yritykset nopeasti ja helposti. Jokaisesta suoritetusta työvuorosta tulee työntekijän profiiliin arvostelu, joka rakentaa henkilökohtaista CV:tä automaattisesti.

Näin samalla profiililla voi hakea sovelluksessa olevia erilaisia töitä, räätälöimättä joka kerta hakemusta. Treamerin käyttäjät pääsevät tekemään moninaisia töitä, eri yrityksiin ja oman aikataulunsa mukaisesti. Yritykset taas pääsevät käsiksi uuteen työntekijäryhmään - ammattikeikkalaisiin verkossa. 

“Kutsumme heitä ‘Treamereiksi’”, vastaa Matias Mäkitalo, yksi Treamerin perustajista. 

“Olin jo lukioikäisenä tehnyt verkkopalvelujen kautta töitä useille eri yrityksille, palautteen avulla hakenut uusia toimeksiantoja ja sen pohjalta rakentanut omaa urapolkuani. Nyt haluamme mahdollistaa tämän kaikille ja tehdä sen myös ‘oikein’ - liian monet verkossa toimivat työalustat eivät kunnioita työntekijöiden oikeuksia. Treamerissa työntekijät ovat työsuhteessa meihin ja me hoidamme kaikki työnantajavelvoitteet.”

Teinistä vaariin

Mäkitalon mukaan Treamer-sovelluksella käyttää kuukausittain vähintään 5 000 työntekijää. Treamer-työntekijöiden keski-ikä on 24 vuotta, mutta ikähaitari venyy 15:sta 74:ään. 

Treamer-sovellus tarjoaa työntekijälle aina töitä, kun hänellä on kalenterissa tilaa.

Kun kiinnostava uusi työtarjous tulee, kandidaatiksi ilmoittautuminen hoituu parilla napin painalluksella. 

Kuvassa työnantajalle näkyvä profiili työvuoroon ilmoittautuneesta työntekijästä

Kuvio toimii L&T:n kohdalla siten, että kun yritys pistää sovellukseen työkeikkoja tyrkylle, parhaimmillaan minuuttien sisällä niihin ilmoittautuu tekijöitä. Lotta Palonen kertoo, että äppi on voittanut puolelleen monta skeptikkoa tehokkuudellaan:

”Kun siivousesimies on siinä uskossa, että siivoojia ei millään löydy tarpeeksi määräajassa, on todella kiva katsoa, kun kännykkä alkaa piipata ja esimiehen hartiat silminnähden laskevat”, Palonen tietää.

Sijainti, sijainti, sijainti 

Nuorten – ja miksei vähän vanhempienkin – elämä pyörii jo niin paljon älypuhelimen ympärillä, että duunit sukeltavat luuriin jo varsin luontevasti. Mutta koska työt tehdään kuitenkin tietyssä maantieteellisessä lokaatiossa, on tärkeää tavoittaa lähellä asuvia työntekijöitä ja tehdä helpoksi nähdä reitti kotoa työpaikalle.

”Sijainti on hakijoille yllättävän tärkeä kriteeri. Mitä paremmat julkiset yhteydet, sitä enemmän hakijoita. Meillä näet heti, kuinka lähellä työvuoro on sinua”, tietää Mäkitalo.

Palonen allekirjoittaa tämän huomion täysin. ”Etenkin haja-asutusalueilla meillä on jatkuvasti vaikeuksia löytää siivoojia.”   

Hanskat naulasta!

Asiakkuuspäällikkö Essi Vanhala Treameristä kertoo saadun asiakaspalautteen perusteella, että Treamer-sovelluksen avulla saadaan työkohteisiin jalkautettua fiksua porukkaa, jolta hommat sujuvat. 

”Toki meilläkin on haasteita, mutta pääsääntöisesti olemme onnistuneet hyvin. Olemme pyrkineet panostamaan työntekijäkokemukseen yhä enemmän ja enemmän. He ovat meidän tärkein voimavaramme.”

Palonen kehaisee, että Treamer on tarttunut sellaisiinkin haasteisiin, joihin muut alan toimijat eivät koske pitkällä tikullakaan.

”Tällaisissa tilanteissa Treamer on ollut se ainoa apu”, toteaa Palonen ja mainitsee eräänkin projektin, johon L&T tarvitsi 50 siivoojaa isoa starttia varten. L&T sai itse kasaan 35 siivoojaa – mutta vuokratyöyrityksiltä ei tullut edes vastausta, kun lisäresurssien perään alettiin huhuilemaan. 

”Treamer tuli hätiin ja saimme puuttuvat 15 sitä kautta”, Palonen kertoo. 

Nopeaa ja helppoa 

Essi Vanhalalla on kosolti kokemusta muistakin vuokratyöfirmoista ja hän tietää hyvin, mikä nostaa Treamerin suosiota etenkin nuorison keskuudessa.

”Treamerin kautta kaikki on niin paljon nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisissä henkilöstöpalveluissa. Perinteisessä mallissa ollaan ‘nopeita’ kun tekijä on CV:n jättämisen jälkeen kuukauden kuluttua töissä. Palkkaa pitää odottaa siitä vielä vähintään pari viikkoa. Tänään työntekijät odottavat huomattavasti nopeampaa palvelua. Treamerissa pääset hakemaan töitä kun olet täyttänyt oman profiilisi tiedot ja henkilöllisyys on varmistettu. Kaikki työvuorot ovat aina samassa paikassa ja jokaisesta uudesta vuorosta saat ilmoituksen puhelimeen. Ja palkka maksetaan pari kertaa viikossa.”

Mäkitalo ja Vanhala toteavat, että Treamerissä on tärkeää vapaa- ja omaehtoisuus. ”Työntekijä on aina motivoituneempi, kun hän itse hakeutuu työhön”, linjaa Mäkitalo. 

Kuvassa Treamerin perustajajäsenet Matias Mäkitalo ja Peter Sazonov

”Kun tekee keikkaa Treamerin kautta, työssä yhdistyy vapaus ja vastuu”, lisää Vanhala.  

Siivousalan lisäksi Treamer-sovelluksen kautta työntekijöitä etsivät HoReCa, kiinteistönhuolto, muuttofirmat, varastointi, logistiikka ja vähittäiskauppa. ”Tyypillisesti kyseessä on suorittava työ, johon riittää nopea perehdytys”, Vanhala toteaa.

Kaikkea kannattaa kokeilla

Palonen kertoo, että L&T työllistää paljon nuoria ja haluaa tehdä näin jatkossakin. ”Siivoustyöstä saa rahaa, joten sitä moni kokeilee. Aina joku tykkää ja tekee useamman keikan”, hän tietää.

Kun L&T siirtyy 2020-luvulle, Palonen uskoo että yritys etsii edelleenkin tekijöitä hyvin laajalla otannalla. ”Tässä urakassa auttaisi se, että panostamista mihin tahansa työhön ryhdyttäisiin arvostamaan enemmän Suomessa”, hän pohtii. 

Mäkitalo katsoo työvoimapulan kasvavan edelleen suorittavissa tehtävissä ja uskoo, että tulevat ratkaisut ovat pitkälti sähköisiä.    

”Treamer tekee oman osansa kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi.”


Artikkeli julkaistu HR Viestissä 5/2019
Näytä alkuperäinen artikkeli
Teksti: Sami J. Anteroinen

VINKKAA KAVEREILLE

MITEN VOIMME OLLA AVUKSI?

Kokeile ilmaiseksi

KIITOS TILAUKSESTASI!

Saat seuraavan 24 tunnin kuluessa sähköpostiisi sopivien henkilöiden profiilit ja yhteystiedot.

Mikäli kaipaat nopeampaa palvelua, pyydämme ystävällisesti sinua käyttämään tilaamiseen Treamer-sovellusta.
Oops! Tarkista, että olet täyttänyt varmasti kaikki kohdat, kiitos!

KASVA TREAMERIN AVULLA

Treamer on arjen ammattilaisia välittävä mobiilipalvelu, jonka avulla löydät tiimiisi luotettavat lisäkädet juuri silloin kun niitä tarvitset.

Kokeile Business-tiliä

LÖYDÄ APULAINEN HETKESSÄ

Lataa ilmainen älypuhelinsovellus ja luo tehtävä. Saat keskimäärin 5 hakemusta 10 minuutissa.

Lataa Treamer-sovellus

Paljonko treamerin käyttö maksaa?

ARVIOITU KESTO
tuntia
€/tunti
 • Arvioitu kesto
 • Tarjottu palkkio 
 • Palvelumaksu (sis. ALV 24%)
 • Työeläkemaksu
 • Sosiaaliturvamaksu
 • Työttömyysvakuutusmaksu
 • Kokonaishinta
 • Kotitalousvähennyksen jälkeen
 • 100

 • 100

 • 100

 • 100

 • 100

 • 100

 • 100

 • 100

Luo tehtävä

KIITOS TILAUKSESTASI!

Saat seuraavan 24 tunnin kuluessa sähköpostiisi sopivien henkilöiden profiilit ja yhteystiedot.

Mikäli kaipaat nopeampaa palvelua, pyydämme ystävällisesti sinua käyttämään tilaamiseen Treamer-sovellusta.
Oops! Tarkista, että olet täyttänyt varmasti kaikki kohdat, kiitos!

Asiakkaamme arvioivat Treamerien
Olleen keskimäärin tasoa

NÄIN TREaMER TOIMII

Otettaisko Treamer?

Ilmoita työtehtävä

Maija Tuntee tän, otetaan tää!

Valitse sopiva
tekijä

OKEI, NÄHDÄÄN SIINÄ!

Homma hoidettu!

EI BYROKRATIAA, VAU!

Maksa palkka
 • Imurointi
 • Lattioiden moppaus
 • Pöytä- ja hyllytasojen pyyhkiminen
 • Peilien puhdistaminen
 • Ovi- ja kaappipintojen puhdistaminen
 • Roska-astioiden tyhjentäminen
 • Astioiden tiskaus tai astianpesukoneen täyttö/tyhjennys
 • Lavuaarin, suihkun ja pöntön puhdistaminenyllytasojen pyyhkiminen
LISÄÄ ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA

Oletko työnantaja vai työntekijä?

Kiitos!
Sait juuri postia meiltä.

Lataa nyt ilmainen Treamer-sovellus niin pääset katsomaan, millaisia Treamereita sinun lähistöltäsi löytyy.
Oops! Something went wrong while submitting the form