BLOGI

Tähdet kertovat!

Miten Treamer luo luottamussiteen käyttäjiensä välille?

26/9/2017

Miten Treamerissa arvioidaan työntekijöitä?

Treamer luo luottamussiteen kahden toiselleen aiemmin tuntemattoman ihmisen välille ennen kuin he edes ensi kertaa kohtaavat. Tämän keskiössä ovat käyttäjien arviot. Kaikki Treamerissa näkyvät arvostelut ovat yhteisön käyttäjien kirjoittamia, joten jokainen arvostelu perustuu toteutuneen työn jälkeiseen henkilökohtaiseen arvosteluun.

Kun työntekijät, joita palvelussa kutsutaan treamereiksi, ovat saaneet tehtävänsä suoritettua, työnantaja arvioi työntekijän ja tämän tekemän työn hyvin tyypillisellä tavalla – tähdillä ja lyhyellä kirjallisella arviolla. 

Tähtiarvioiden tarkoitus on osoittaa helposti ja nopeasti, millainen työntekijä on, ja kirjalliset arviot tarjoavat lisätietoa työntekijän tekemistä tehtävistä. 

Arvio toimii niin palautteena työntekijälle kuin myös työkaluna tuleville työnantajille. Treamerissa pyritään korostamaan nimenomaan henkilöitä, työntekijöitä, ei vain työtä itsessään. 

Palvelussa pyritään siihen että työntekijät saavat kehittämishuomioiden lisäksi hyvän työn päätteeksi myös ansaitsemaansa hyvää palautetta, joka valitettavan usein jää antamatta, mikäli odotukset täytetään.

Jokainen työnantaja antaa arvion omin perustein. Treamerin kautta haetaan työntekijöitä monenlaisiin tehtäviin, joten arviotkin ovat keskenään erinäköisiä. Esimerkiksi muuttoon tarvittavaa kantoapua arvioidaan eri perustein kuin tietokoneella työskentelevää toimistoassistenttia. Työntekijöiden profiilien arvosteluissa lukeekin, mistä tehtävästä arvio on annettu.

Haluatko kuulla lisää arvioinneista?

Kuuntele podcast
Joakim Ruokoniemi Treamer Customer Success Manager

VINKKAA KAVEREILLE

Uskomme, ettet osaa elää ilman Treameria kokeiltuasi sitä ensimmäisen kerran.

Kiitos!
Sait juuri postia meiltä.

Lataa nyt ilmainen Treamer-sovellus niin pääset katsomaan, millaisia Treamereita sinun lähistöltäsi löytyy.
Oops! Something went wrong while submitting the form