Treamer digitalisoi henkilöstövuokrausta ja rekrytointia
BLOGI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

14/6/2018

Sijoittaja.fi: "Treamer digitalisoi perinteistä henkilöstöpalvelualaa"

Lue alkuperäinen Sijoittaja.fi:n kirjoittama artikkeli tästä

Mikä on Treamer?

Treamer on suomalainen startup. Kehitimme digitaalisen työnvälitysalustan, joka yhdistää suorittavan työn tekijät ja heitä etsivät yritykset, nopeasti ja reilusti. Tänään Treamerin kautta tekee toista sataa henkilöä töitä kuukausittain, useisiin kymmeniin yrityksiin.

Treamer perustettiin vuonna 2015, ajatuksena tehdä työn ja tekijän kohtaamisesta yksinkertaisempaa uuden nopeatempoisen, mutta reilun työn digitaalisen markkinapaikan avulla. Itse sovellus julkaistiin keväällä 2016 ja ajatus silloin oli tarjota nuorille helposti kotitöitä sovelluksen kautta. Yhtäkkiä huomasimme että yritykset innostuivatkin sovelluksesta. Asiakkaamme kertoivat, että heillä oli aiemmin ollut huonoja kokemuksia henkilöstövuokrauksesta. Nykyaikaiset yritykset haluavat digitaalisen työkalun hallinnoida työvoimaansa ja kutsua apulaisia on-demand. Ainoa tapa tehdä se oikein on digitaalisen sovelluksen kautta.

Treamer auttaa erityisesti nuoria

Treamerin luonne on puhtaasti suorituskeskeisessä työssä kuten tapahtumien järjestämisessä, promootiossa, huolto- ja varastotöissä sekä kevyissä toimistotöissä. Sellaisissa missä pärjää hyvällä asenteella. Treamer on ihmisille jotka eivät pelkää uusia kohtaamisia ja ovat nopeita oppimaan. Sovelluksen avulla voimme luoda luottamuksen kahden täysin tuntemattoman ihmisen välille – Treamerissa näkee työntekijöistä koko työhistorian kerralla, jokainen vuoro arvostellaan. Tämä on täysin erilainen tapa kuin mitä henkilöstöpalvelualalla on aiemmin ollut.

On upeaa että pystymme myös auttamaan ihmisiä työelämään. Moni sovelluksen käyttäjä on nuori, joka ei välttämättä pääsisi muuten kovinkaan helposti työelämään käsiksi. Mutta ovat innokkaita oppimaan ja haluavat tehdä juuri suorittavaa työtä. Kun tekee osallistumisesta tarpeeksi helppoa, ihmiset tekevät mielellään töitä. Me saamme työntekijöistä parhaat puolet esiin.

Minkälainen on toimialan markkinakasvu?

Henkilöstöpalveluala on jättiläismäinen. Ala kasvaa vauhdilla ja on suuressa murroksessa. Globaalisti 417 miljardin euron markkina kasvaa vuosittain +5%. Euroopan markkina on kooltaan 146 miljardia euroa, Suomen ollessa n. 2 miljardia.

Treamerin pääfokuksena olevat matalan osaamisen tehtävät edustavat koko alasta n. 24%, jolloin Suomessa potentiaalisen markkinan koko arviolta 380 milj. € ja Euroopassa 33 mrd €.

Merkittävää on, että Suomen henkilöstöpalvelujen markkinapenetraatio (1,2%) on selvästi jäljessä Euroopan keskiarvoa (1,9%). Ennusteiden mukaan Suomen markkinakoko tulee kasvamaan kolminkertaiseksi lähivuosien aikana.

Digitalisaatio toimialalla alkutekijöissään

Mielenkiintoista on että samaan aikaan, suomalaiset henkilöstöalan yritykset eivät ole vielä investoineet merkittävästi teknologian kehitykseen. Henkilöstöpalveluyritysten Liiton loppuvuodesta 2017 teettämän tutkimuksen mukaan merkittävä osa suomalaisista henkilöstöalan yrityksistä ei näe uusien teknologioiden olevan uhka omalle liiketoiminnalleen tai koe tarpeellisena ottaa digiosaamista osaksi yritysten strategista kehittymistä.

Digitaaliset henkilövuokrauspalvelut ovat vasta alkutekijöissään. Mobiilisovelluksiin pohjautuvat palvelut ovat ilmaantuneet maailman markkinoille vasta muutaman viimeisen vuoden aikana.

Treamer on etulinjassa, digitalisoi erittäin perinteistä alaa, joka on jättiläismäinen.

Mikä on Treamerin markkina-asema ja kilpailuetu?

Suurin kilpailu on pienissä henkilöstövuokrausyrityksissä, mutta tällä hetkellä kovin moni ei tarjoa digitaalista käyttöympäristöä. Ne, jotka ovat enemmän teknologiakehityksen ohjaamia, lähestyvät selkeitä markkinarakoja, kuten rakentamista (Bolt Works) ja ravintolatoimintaa (Sumpli) ja nuorten työllistymispalveluja (Work Pilots) Suomessa.

Euroopan laajuisesti suurimmat digitaaliset henkilöstöyritykset ovat JobandTalent, CornerJob ja Job Today. Yhdysvalloissa henkilöstöalustojen suosio on kasvanut tasaisesti jo useiden vuosien ajan. Treamerin kannalta mielenkiintoisimpia yrityksiä ovat Wonolo ja Shiftgig.

Treamerilla merkittävä asema Suomessa

Treamer on jo saavuttanut merkittävän aseman Suomessa. Toukokuussa myynnit olivat yli 54.000€ / kk ja työtunteja kertyi lähes 3.000. Työntekijöiksi on rekisteröitynt jo 12.000 ihmistä ympäri Suomen.

Treamerista tekee uniikin palvelun nopeus – parhaimmillaan ollaan saatu työntekijä yritykseen töihin 28 minuutissa siitä kun keikkapyyntö on asetettu sovellukseen. Edelläkävijäyritykset etsivät uusia tapoja helpottaa kuormaansa joka tulee kausiluonteisen liiketoiminnan kautta. Ainoa tapa tehdä se tehokkaasti on nopeatempoisen henkilöstövuokrauspalvelun kautta.

Usein myös puhutaan työntekijän oikeuksista työmarkkinoiden digitaalisaation myötä. Me näemme että voimme tarjota keskimäärin parempaa palkkaa, koska teknologian myötä voimme leikata tarpeettomat välikädet pois. Näin palvelun käyttö on sekä halvempaa yrityksille ja kannattavampaa työntekijöille.  

Mitkä ovat Treamerin tavoitteet?

Vuonna 2021 Treamer on toiminnassa jo 7 eri maassa. Aloitamme laajentumisen länsinaapurista, sitten muut Pohjoismaat, Baltia ja Hollanti. Tarkoitus on saavuttaa vahva asema näillä markkinoilla, ennen kuin kilpailijat muualta Euroopasta tai Atlantin toiselta puolelta pääsevät sinne. Selvä kilpailuetu näihin verrattuna on että esim. Pohjoismaissa on hyvin samankaltainen työlainsäädäntö, jota on vaikea tulkita ulkopäin, muodostaen korkeammat alalle pääsyn esteet. Pohjosmaat ovat myös verrattaen pienet markkinat, jolloin monella suuremmalla toimijalla voi olla tärkeämpää keskittyä toisaalle. Tulemme investoimaan vahvasti kasvuun. Tämä taas vaikuttaa vahvasti yrityksen arvoon ja osakkeenomistajien etuun.

Kerro kolme syytä sijoittaa Treameriin?

  1. Treamer disruptoi onnistuneesti suurta, perinteistä alaa
  2. Treamer on kansainvälisesti suuntautunut ja kunnianhimoinen yritys
  3. Treamerin liiketoiminta on todella skaalautuva, mutta myös yhteiskunnallisesti hyvää tekevä työllisyyden hoidon myötä

Lue analyysi ja tutustu sijoituskohteeseen

Joakim Ruokoniemi Treamer Customer Success Manager

Treamer
(44)
ILMAINEN
Lataa

Oletko työnantaja vai työntekijä?

Kiitos!
Sait juuri postia meiltä.

Lataa nyt ilmainen Treamer-sovellus niin pääset katsomaan, millaisia Treamereita sinun lähistöltäsi löytyy.
Oops! Something went wrong while submitting the form