BLOGI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

17/1/2018

Vallankumous nimeltä keikkatalous

Hyvä paha keikkatalous, mistä se on tullut ja mitä se tarkoittaa työelämässä?

Teknologian, liiketoiminnan ja kulttuurin kehitys on pitkälti määrännyt miten työntekijä ja työnantaja ovat toimineet yhdessä ja millaisella periaatteella. Modernin ajan yksi ensimmäisistä suurista harppauksista tapahtui teollisen vallankumouksen myötä, kun käsitteet työajasta ja työsuhteesta syntyivät määrittelemään uutta työnteon mallia, jossa muodostettiin systemaattisesti samanlaisia työtehtäviä tukemaan massatuotantoa. Jotta ihminen voisi suoriutua tästä ja yritys keskittyä tuotantoon, piti olla määriteltynä selkeät rajat sille, miten työtä tehdään.

Nyt puhutaan jo kolmannesta ja neljännestä teollisesta vallankumouksesta, joita ajaa jälleen teknologian, uuden liiketoiminnan ja kulttuurin kiihtyvä muutos. Tämä muutos on tuonut mukanaan uusia työelämän trendejä, joista yksi on paljon puhuttu keikkatalous.

Yhä useammat haluavat itse päättää, miten käyttävät päivittäisen aikansa

Vielä vähän aikaa sitten moni haaveili yhden, täydellisen työpaikan löytämisestä ja muun elämän muodostamisesta sen ympärille. Tänään yhä useammat haluavat itse päättää, miten käyttävät päivittäisen aikansa, henkilökohtaisten tavoitteiden ja itsensä kehityksen määrätessä tahdin.

Tämä on muodostanut kysyntää ketterien työtä tarjoavien palvelujen ympärille. Digitalisaation ja uusien kohtaamispalvelujen myötä työntekijä pystyy tekemään töitä usealle eri työnantajalle, usealla eri alalla. Nämä palvelut ovat avanneet täysin uusia mahdollisuuksia.

Kun ensimmäisen teollisen vallankumouksen aikana pyrittiin saamaan mahdollisimman paljon ihmisiä samaan muottiin tekemään mahdollisimman samaa asiaa, haluavat nyt innovatiiviset yritykset käyttää nopeasti saatavia keikkatyöntekijöitä hetkittäisten tarpeiden täyttämiseen ja uusien liiketoimintamallien testaamiseen. Valtaosalle kyse ei ole siitä että haluavat irtisanoa työntekijöitä tai kiertää vastuuta. Kyse on kausiluonteista liiketoimintaa tukevien prosessien muodostamisesta tai uuden liiketoiminnan aloittamiseen liittyvien riskien vähentämisestä.

Keikkatalous on kasvava ilmiö, koska se vastaa hyvin nykyaikaisiin tarpeisiin

Samalla kun yritykset palkkaavat ketterästi työntekijöitä todelliseen tarpeeseen, pääsevät työntekijät kokemaan erilaisia aloja aivan uudella tavalla ja kehittymään nopeasti tekemällä työtä. Kun työn tekee hyvin, saa palveluun yleensä merkinnän onnistuneesta suorituksesta joka taas auttaa saamaan seuraavan työn.

Keikkatalous on kasvava ilmiö, koska se vastaa hyvin nykyaikaisiin tarpeisiin, niin yritysten kuin työntekijöidenkin kannalta. Nopean kehityksen myötä syntyy aina haasteita, ja työntekijän mielessä on varmasti asiat kuten työttömyysturva, eläkkeet ja vaihtelevat tulot. Yritykset taas miettivät luotettavuutta ja työntekijöiden saatavuutta. 

Treamer on halunnut ratkoa monia näitä haasteita ja huolehtii että jokaisesta tehdystä työstä kertyy niin eläkettä, maksetaan verot kuin sairausvakuutusmaksutkin, jotta yhteiskuntaa myös tuetaan keikkatalouden myötä. Jokaisella työkeikalla on erikseen, selkeästi ilmoitettu palkka, jolloin työntekijällä on vapaus joko hakea työhön tai jättää se huomiotta. Keikkakohtainen palkkaus antaa myös mahdollisuuden työn tilaajalle määrittää tavallista korkeampi korvaus, jos tilanne sitä vaatii ja siten saavuttaa suurempi huomio työntekijöiden keskuudessa (esim. jos työ tilataan nopealla varoitusajalla tai vaatii erityistaitoja).

Kaikille uudenlainen työnteon malli ei sovi eikä tule koskaan sopimaan

Kaikille uudenlainen työnteon malli ei sovi eikä tule koskaan sopimaan. Treamer on pyrkinyt luomaan palvelun, joka sopii parhaiten heille, jotka tahtovat olla mukana nopeatempoisessa työelämässä ja kokevat arvoa siinä. Samalla tarjotaan yrityksille mahdollisuus hyödyntää tätä harvinaista, ketterää ja lahjakasta työvoimaa omalle liiketoiminnalleen sopivalla tavalla.

Joakim Ruokoniemi Treamer Customer Success Manager

Peter Sazonov

CEO
Peter Sazonov on Treamerin toimitusjohtaja ja perustajajäsen.

Haluatko kuulla lisää?

Kyllä, kiitos!
Treamer
(44)
ILMAINEN
Lataa

Oletko työnantaja vai työntekijä?

Kiitos!
Sait juuri postia meiltä.

Lataa nyt ilmainen Treamer-sovellus niin pääset katsomaan, millaisia Treamereita sinun lähistöltäsi löytyy.
Oops! Something went wrong while submitting the form